lauantai 14. kesäkuuta 2008

Treeni päälle

Tänään on hyä lauantai aloittaa myös yläkropan kuntouttaminen. Otelautatreeniin ei vielä uskalla alkaa, koska siitä pudottautuminen käy jaloille. Sen sijaan aloitan perusleuoilla ja portsarilaitteen puristelulla. Sehän on sellainen V:n muotoinen jousehkotoimintoinen hyödyke, jonka puristelu vahvistaa sormia ja käsivarsia.

Kokeillaan vaikka näin:

Aamulla leukoja myötä- ja vastaotteella 5 X 10 sarjat
Puristelut 4 X 100krt ap
Iltapäivällä roikkumista tangossa ja lukotuksia 90 asteessa

Juhannukseen mennessä sitten normaali Korosuon otelautatreeni joka toinen päivä. Treeni on sen verran voimapainotteinen, että joka päivä ei kannata repiä.

Ruokavaliosta olen jättänyt pois mehut ja leivonnaiset. Päivittäistä kalorimäärää lienee omiaan vähentämään myös poissaolo duunista, jossa on tullut kahviautomaatilta loroteltua cappucino/maitokaakaoliejua, jossa taitaa olla sellaiset 300KCal per satsi(!).

Peruskuntoutusliikkeet sujuvat jo hyvin. Polvi taipuu lateraalisti jo lähes 0 asteeseen, turvotus vähän ottaa vastaan. Kulmataivutuksessa pääsee n. 70-80 asteeseen, ennenkuin kipu pakottaa pysähtymään. Alkuvaiheessahan ei edes saisi mennä yli 90 asteen.

Eilen uskaltauduin muuten ekaa kertaa kunnolla "ulos", eli futisjengin saunailtaan. Panacodin kanssa ei kaljaa juua, eikä niittien kanssa jouda saunaan, mutta sosiaalista redusoitumista ei edes raajan vajaatoiminta estä.

Kolmiolääkkeistä puheen ollen; päiväannoksesksi on kehkeytynyt yksi Panacod ja yksi Burana 800 aamuin ja illoin. Kipuja ei ole, mutta leikkauksen jälkeen on kuulemma hyvä noin vikkon ajan syödä tulehduskipulääkkeitä leikkaushaavojen jouhevan parantumisen takaamiseksi.

Ei kommentteja: