lauantai 28. kesäkuuta 2008

Pyörän uudelleen keksimisestä

Pari viime päivää sujuivat flegmaattisissa merkeissä. Yöt ilman särkylääkkeitä ovat taanneet ainoastaan katkonaista unta, ja päivällä on pitänyt ottaa velkaa takaisin. Toinen syy sohvalle jäämiseen on ollut Robin Hobb, jonka The Tawny Man -tilogian viimeinen osa on vienyt täysin mennessään. 800-sivuisen nieleskely on kiihtynyt viime päivinä parin sadan sivun päivätahtiin, eli loppujen lopuksi aivan konservatiivista verrattuna esim. kehitysapuministerimme taannoisiin Dostojevski -maratooneihin. Siinä missä kaksi ekaa osaa olivat melko viipyleviä ja rakensivat hellävaraisesti ensimmäisen trilogian (The Farseer Trilogy) päälle, Fool's Fate avaa kaikki aikaisempien kirjojen tekemät solmut käsittämättömällä intensiteetillä. Ensi viikkoon mennessä pitää hommata Liveship Tradersin eka osa, sen verran koukussa ollaan.

Mutta tästä ruumiista. Parin viime päivän nahjustelu vaikutti myös kuntoutukseen, ja venyttelyt jäivät vähälle huomiolle. Nyt otetaan sekin takaisin. Jalan vapaa (siis seisoma-asennossa ilman apua) taipuminen on nyt jotakuinkin 50 astetta, lähtö n. 5 asteesta (ei mene täysin lukkoon vielä) ja päättyy reiluun 60 asteeseen. Avustettuna (eli hivuttamalla istuma-asennossa jalkapohja maassa itseä kohti) menee jo yli 90 asteen, mutta lääkärin ohjeen mukaisesti en uskalla tässä vaiheessa työntää pidemmälle.

Noilla reunaehdoilla ajattelin tänään kokeilla fillaria. Voi olla, että tulee hyvinkin pakit, koska pyörittäminen saattaa vaatia yli 90 asteen koukistusta. Mutta katsotaan. Fillari kasvattaisi mukavasti elinpiiriä.

Äsken kokeilen leuanvetoja 20:n sarjalla. Ilman lämmittelyä runtattu 20 pukkasi mukavan flash-pumpun, ja sen jälkeen oli työn ja tuskan takana saada edes kymppejä päälle. Normi päiväannos 50 + 400 puristusta tuli kuitenkin tehtyä.

Jukka soitteli Ranskasta. Korkeapaine vallitsee Blancin massiivilla ja lähetystyö on kuumimmillaan Helanderin ja Laajarinteen köysistössä. Odotamme innolla uutisia.

Laitetaan teaseriksi yksi kuva Midiltä viime tammikuulta:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sun pitaa kanssa lahtea makeen!

Mullakin oli kaikki paikat hajalla viela kaksi viikkoa sitten, mutta nyt olen ihan eri mies. Terveellista tama vuoristoilma!

Paa meinaa tosin hajota. Niksula sateella. Kaverin kanssa paitana ja perseena melkein kaksi viikkoa... Alkaa tulla koti-ikava.